We hebben diverse geschikte kanoroutes
al voor jou klaar liggen.

Kanoverhuur Groningen, kanovakantie in Nederland.

kano_avontuur_routes

kanovakantie


Alle kanoroutes hebben als vertrek en eindpunt Recreatieboerderij De Waddenhoeve te Noordpolderzijl. Kom je met de auto, dan kan deze op onze parkeerplaats achter de boerderij blijven staan.

Weekendje weg, een redelijk gemakkelijke kanoroute:
Een kanotocht naar Doodstil !... en dan nog een beetje verder.

Daarna weer terug via Bethlehem.

Leuke route voor de rustminnende en beginnende kanovaarder. Onderweg is er veel te zien en kom je weinig andere mensen tegen. De eerste overnachting kan al in Warffum of later in Onderdendam. Onderdendam is een leuk plaatsje om te verblijven. Maar begin je wat later op de dag aan jouw kanotocht, dan kun je eerst in Warffum al overnachten. De volgende dag kun je onderweg aanleggen en rondkijken in Middelstum, waar o.a. een rondwandeling bij de VVV verkrijgbaar is. Deze voert door het oude deel van Middelstum, met veel historische gebouwen. Daarna vaar je verder naar Doodstil! Je vaart eerst langs een vervallen steenfabriek in the middle of nowhere. Even later ben je in Doodstil! Overnachten doe je op de kanocamping Maarlandhoeve in Uithuizen, waar winkels, horeca en een borg te bezoeken valt. De volgende dag ga je over het Koksmaar via Usquert terug naar Warffum en de Noordpolder. Wat velen niet wisten: Bethlehem ligt in Nederland! Al varend over het Koksmaar kom je er langs. Op de terugweg, is in Warffum het Openluchtmuseum nog te bezoeken. Beleef hier zelf hoe de mensen zo'n 100 jaar geleden op het Groninger Hoogeland woonden en werkten.

(Lang) weekend of midweekje weg:
Kanovaren door de provincie Groningen, De Maren, het Reitdiep en Garnwerd.

1e dag overnachten in Warffum of Onderdendam, Daarna richting Winsum, maar niet doorvaren tot aan Winsum. Ook hier weer een vervallen steenfabriek. Links afslaan de Oude Ae op. Daar tref je een mysterie. Wat doet dat oud stukje smalspoor op hoge poten nu in het water hier? Doorvaren, het Wetsingermaar op.
Kano eruit en op de kar, de weg oversteken en verder varen naar het Reitdiep. Nog even stroomafwaarts op de voormalige rivier De Hunze en een leuk uitstapje is bereikt: Garnwerd. Hier tref je een leuk ouderwets dorpje met o.a. een huiskamercafé, zijn er speelmogelijkheden voor de kinderen en is er keus genoeg qua horeca. Na de overnachting in Aduarder Nieuwe Zijlen: Verder het Reitdiep af, via "kanodorp bij uitstek", Winsum waar je even aan kunt leggen, spelen en rondkijken, weer naar Onderdendam en Warffum.
Je kunt deze route verlengen door naar Eenrum te varen, om er zo een lang weekend of midweek van te maken.

kanovaren

Lang) weekend of midweekje weg: Op vakantie in het mooiste kanogebied, Baflo Eenrum en Pieterburen

Je vaart via Warffum, over het Rasquerdermaar naar Baflo. Hier kan aangelegd worden om Baflo en Rasquert te bekijken. Vooral Rasquert is een schattig wierdedorpje, met oude huisjes. Er is een café en er zijn winkels. Daarna, verder varen naar Eenrum. Mocht deze etappe te lang voor je zijn, dan kun je eerder stoppen en camping De Maar aandoen. Je vaart de volgende dag dan verder. Eenrum is een leuke plaats. Hier kun je overnachten op een intieme kanocamping, de Dobbe genaamd. In Eenrum is van alles te doen. Er is een kaarsenmakerij, een pannenkoekenrestaurant, het mosterdmuseum en er zijn cafe’s. Na de overnachting vaar je het Pieterbuurstermaar op. Je kunt als je tijd over hebt, of een vierdaagse doet, gerust doorvaren naar Pieterburen. Daar is ook van alles te beleven: De Zeehondenopvang, Domies Toen, Natuurcentrum de Buitenplaats van Het Groninger Landschap, de speeltuin, horeca, een pannenkoekenschip en noem maar op. In Pieterburen is een overnachtingsmogelijkheid: Camping Boeten Toen. Na Pieterburen kun je dezelfde route terugvaren of "afsnijden" via Westernieland. In Westernieland is nog een overnachtingsmogelijkheid, camping Maereheerd. Ga je over Westernieland, dan heb je een stuk landtransport, ca 3 km. De kano moet dan op de kar. Via het kanaal in de Noordpolder vaar je rechtstreeks weer terug naar De Waddenhoeve.

(Lang) weekend of midweek weg:
Nederland anders beleven met de kano, over Winsum, het Reitdiep naar Eenrum.


1e dag: Overnachting in Warffum of Onderdendam. Daarna naar Winsum. Hier even aanleggen om het oude plaatsje Winsum te bekijken. Daar is horeca, zijn er winkels en is er een kinderboekenmuseum. Vervolgens verder varen richting het Reitdiep, de voormalige rivier De Hunze. Je kan kiezen: Direct na Winsum afslaan het Mensigeweerster Loopdiep op, of naar het Reitdiep een stukje stroomafwaarts en daarna De Kromme Raken op naar Eenrum. Overnachten doe je dan op kanocamping De Dobbe. Vanuit Eenrum zou je nog een dagtocht naar Pieterburen kunnen maken en zo een extra dag inlassen, je blijft dan overnachten in Eenrum. Na deze overnachting in Eenrum via Baflo en Rasquert weer terug naar de Noordpolder.


 kano_avontuur_routes

kanoroute

Vertrek is steeds vanaf De Waddenhoeve in Noordpolderzijl, de auto kan zolang worden geparkeerd op de parkeerplaats achter de boerderij.

Weekvakantie:
Met de stroom mee richting Lauwersmeer. Trektocht over de Groninger maren en het Reitdiep, geschikt voor beginnende kanovaarders en gezinnen met kinderen.

In de kano vertrek naar Warffum. Hier is even tijd om aan te leggen, inkopen te doen, terrasje pikken of het openluchtmuseum te bezoeken. Vervolgens doorvaren naar Zuiderhorn voor een overnachting. Ben je een geoefende peddelaar dan kun je doorvaren naar Onderdendam om daar te overnachten. Dag 2 richting Winsum, voor Winsum linksaf de Oude Ae op. De ruines van een verlaten en vervallen steenfabriek laat je achter je. Passeer op de Oude Ae het mysterie, een stukje smalspoor rails op hoge poten, dat boven het water uitsteekt. Vaar verder het Wetsingermaar op. Klein Landtransport, dus de kano moet er even uit, op het karretje en aan de andere kant van de weg er weer in. Doorvaren tot aan de voormalige rivier De Hunze, die nu het Reitdiep heet. Stroomafwaarts en in Garnwerd aanleggen voor een pauze. Hier tref je een leuk ouderwets dorpje met o.a. een huiskamercafé, zijn er speelmogelijkheden voor de kinderen en is er keus genoeg in de horeca. De overnachting is bij de Aduarder Nieuwe Zijlen. Na de overnachting: verder het Reitdiep afzakken richting Zoutkamp. Aanleggen voorbij het indrukwekkende gemaal De Waterwolf en melden bij de camping voor een overnachting. Ook hier van alles om te doen, zie verder de routebeschrijving die je meekrijgt. Dag 4: Verder het Reitdiep afzakken tot aan Zoutkamp. Daar aanleggen om dit leuke plaatsje te bekijken. Winkels, gezelligheid en bezienswaardigheden ten overvloede. Na dit uitstapje, weer in de kano en naar Ulrum voor de overnachting. Ulrum is ook een leuk plaatsje, ook met van alles te doen. De volgende dag verder naar Eenrum. Onderweg kom je langs Leens. Hier uitstappen voor de borg Verhildersum, winkels en horeca. Voor de kinderen is er een interessant uitstapje naar DOEZOO een educatief gebeuren met dieren en insecten. Overnachten op kanocamping De Dobbe in Eenrum. In Eenrum hoef je ook niet stil te zitten. Er is een kaarsenmakerij, een pannenkoekenrestaurant, het mosterdmuseum, een molen en er zijn cafe’s. Vanuit Eenrum zou je nog een dagtocht naar Pieterburen kunnen maken en zo een extra dag inlassen, je blijft dan overnachten in Eenrum. Daarna over de Kromme Raken een klein stukje Reitdiep en afslaan naar Winsum. Daar overnachten en evt. s’avonds nog uitgaan in Winsum. De laatste dag vanuit Winsum naar Onderdendam, vervolgens Warffum en dan weer terug naar de Noordpolder.

 

kanoverhuur

Weekvakantie of 14 dagen.


Heb je de smaak goed te pakken of kan je gewoon goed peddelen? Dan hebben we ook nog een kanotrektocht die geoefende peddelaars in een week kunnen afleggen. Je zou er ook twee weken voor kunnen uittrekken! Dit is dan een enorm mooie en indrukwekkende tocht om te doen!

Je komt door een aanzienlijk deel van de provincie Groningen. Je steekt grote vaarwegen over zoals het Eemskanaal en het van Starkenborgkanaal. Het Schildmeer wordt aangedaan en je maakt een citytour over de grachten van de stad Groningen. Proef de sfeer op het water van de stad!

Onderweg bezoek je het stadje Appingedam met zijn hangende keukens en middeleeuwse gebouwen. Daarvoor heb je al over de voormalige rivier De Fivel gevaren, die overigens nu Damsterdiep heet.

Na de Stad Groningen zak je De Hunze af om na een indrukwekkende reis over het Reitdiep, na Zoutkamp af te slaan de Groninger Maren op. Vervolgens nog een leuke zwerftocht over deze maren alvorens je weer terugkeert naar de Noordpolder. Neem contact met ons op, voor meer informatie over deze megaleuke en bijzondere kanovakantie.

Route, of zwerven met de kano naar eigen keuze.


Vanzelfsprekend is het ook mogelijk dat je zelf jouw route samenstelt. Wil je daar hulp bij, of informatie over bijvoorbeeld overnachtingsplaatsen en bezienswaardigheden onderweg? Natuurlijk kunnen we je daar bij helpen.