Wat je van deze actieve kano trektocht in Nederland mag verwachten.


Een avontuurlijke kanovakantie in Nederland. Met zijn tweeën of met het hele gezin.

kano_avontuur_vakantie

kanotrektocht offerte

Een kanovakantie in eigen land.


Deze bestaat uit een kanotrektocht in Nederland, over de meanderende watertjes van het Groninger Hoogeland. Je vertrekt in een lichtgewicht kano die verder door jou zelf, of door ons is voorzien van de benodigde uitrusting. Alleen de eigen kleding en een slaapzak neem je dan zelf mee van huis. De rest kan door ons worden verzorgd maar mag je ook zelf meebrengen.

Je krijgt kano-instructie vooraf.


Ruim voor vertrek krijg je thuis van ons een instructieboekje met daarin verdere details over deze kanovakantie in Nederland. Wat je wel en wat je niet meeneemt, hoe jij je het best op deze vakantie voor kunt bereiden. Hoe jij, je onderweg kunt redden met een minimale hoeveelheid aan spulletjes. Kortom, je leert een beetje hoe je moet survivallen.

Het routeboekje krijg je mee voor onderweg.


Voor je vertrekt krijg je van ons het routeboekje met daarin niet alleen de af te leggen kanoroute, maar je wordt ook geattendeerd op de diverse bezienswaardigheden en belevenissen onderweg. Er staat in vermeld waar je het beste jouw boodschappen kunt halen. In verband met de bereikbaarheid van winkels,  adviseren we voor hoeveel dagen vooruit je moet inkopen en wat je het beste kunt inkopen. Uiteraard blijf je wel vrij in jouw eigen keuzes voor wat betreft deze inkopen en het eten dat je graag wilt.

Ultiem Gevoel van vrijheid


Het weekarrangement van deze kanovakantie in Nederland geeft je het gevoel alsof je wel veertien dagen weg bent geweest. Een weekend, alsof je een week er tussen uit was. De hoeveelheid aan verschillende omgevingen, bebouwingen, landschappen en indrukken die je tijdens deze kanovakantie hebt meegemaakt bezorgen je dit gevoel.


kanotrektocht offerte
Eerlijk is eerlijk:
Wat er tegen zou kunnen zitten aan een kanovakantie in eigen land?Natuurlijk lijkt het jou leuk om direct zo’n kanovakantie te gaan boeken, maar wat zou er allemaal tegen kunnen vallen aan zo’n actieve buitenvakantie? Dit hangt voor een groot deel van jou zelf af:

Het weer
Dat is iets waar we niets aan kunnen doen, maar hoe ga je zelf met slechte weersomstandigheden om? Geef je om een buitje of gaat het wel weer over?

De praktijk is nog altijd: Na regen komt zonneschijn. Tegen regen kun je je kleden en een bui gaat vaak sneller over dan dat je denkt.

De inspanning:
Vind je een beetje inspanning leveren een uitdaging of kijk je hier juist tegen op? In principe is de tocht goed te doen. De kano vaart stabiel en licht. Wind tegen en de kano er bij overgangen uit halen vergt wel enige inspanning, maar vergeet niet dat dit maar tijdelijk is.

Er komt gelukkig altijd wel weer een moment dat alles weer lichter gaat en dat je weer lekker ontspannen kunt gaan genieten van de rest van jouw kanotrektocht.

Wat er voor zo’n vakantie spreekt:
Ervaringen van mensen die al een kanovakantie bij ons hebben meegemaakt, is dat ze het als fantastisch hebben ervaren! Ondanks de regen, tegenslag en kou die ze onderweg gehad hebben. Ze zagen hun kanotrektocht als een uitdaging, die voor iedereen met een beetje goede wil en improvisatietalent, zeer goed te doen is.Kano-avontuur, Kanovakantie in Nederland Avontuur op de Groninger Maren