Over ons, recreatieboerderij de Waddenhoeve.

Avontuurlijke kanovakantie in Nederland met partner, vrienden of met de kinderen

kano_avontuur


Bij wie kun je deze leuke manier van actief vakantievieren
in eigen land boeken ?

kanotrektocht offerte
Hallo, Wij zijn Caroline en Ben.

Vanaf 2009 runnen we recreatieboerderij De Waddenhoeve aan de Groninger Maren en aan de Waddenkust te Noordpolderzijl.

Onze groepsaccommodatie wordt voor vele doeleinden gebruikt, waaronder schoolkampen, familie weekenden, bedrijfstrainingen en groepsuitjes, wadlooptochten etc. Daarnaast verkopen we ons eigen boeren ijs en verhuren we kano’s, fietsen en steps.

Vanaf 2012 is er een andere droom van ons uitgekomen. De kanovakanties op de Groninger maren zijn aan ons assortiment toegevoegd. Zelf zijn we al vanaf onze jonge jaren actief op en bij het water. Kanovaren, survivallen, vuurtjes stoken en kwajongensstreken uithalen, Wie heeft dat niet gewild in zijn of haar jeugd?

Op jong volwassen leeftijd zijn we onder instructie gaan kajakken in de Belgische Ardennen. Hier werden de grondbeginselen van het Eskimoteren geleerd. Ook het tegen de stroom in varen op wild water, het zogenaamde keerwater varen is ons daar bijgebracht, evenals de Himalaya start. Bij de Himalaya start leer je vanaf een rots, al zittend in een kajak je naar beneden te storten het stromende water in, om daarna vervolgens gewoon weg te varen. Ook diverse peddeltechnieken zijn ons daar bijgebracht.

Voor langdurige kanotochten is dit heel belangrijk, want met een verkeerde techniek overbelast je jouw spieren en pezen, waardoor een kanotocht ineens niet meer leuk is. Voor en na die tijd hebben we veel op de Groninger, Friese en Overijsselse wateren gevaren.

Onderweg hebben we altijd van het buiten zijn en het landschap genoten. Op deze wijze ondervonden we zelf, dat je voor een leuke en actieve vakantie niet perse naar het buitenland hoeft. Ons eigen land heeft voldoende te bieden op het gebied van een avontuurlijke vakantie.

Later hebben we met onze kinderen een aantal kanotrektochten in Zweden en Noorwegen gedaan. In Scandinavië zijn de afstanden dusdanig groot, dat het wel eens dagen kan duren voordat je weer een dorp of winkel tegenkomt om inkopen te kunnen doen. De rest van de tijd verblijf je in de bossen of op de meren en overnacht je in de natuur bij een kampvuurtje.

Deze combinatie aan ervaringen heeft er toe geleid dat we hier in Groningen kano’s zijn gaan verhuren en kanovakanties in eigen land zijn gaan bedenken. Ons doel daarbij is, dat deze avontuurlijke vakanties voor iedereen haalbaar en te doen moeten zijn.

We brengen daarom een betaalbare vakantie, die ook goed te doen moet zijn voor mensen zonder kano-ervaring of buitensport ervaring. Zeg nu zelf, vanaf het water ziet alles er veel prachtiger uit, ook in Nederland.

Om een unieke vakantie mee te kunnen maken hoef je helemaal niet ver te reizen. Hier in Groningen zijn nog veel van die natuurlijke elementen aanwezig die je laten denken dat je heel ver weg bent, maar ondertussen is de bewoonde wereld toch nog dichtbij.

kanotrektocht offerte