Koken op een houtvuurtje, een bijzondere beleving.

Op de kanocamping, tijdens deze actieve en avontuurlijke kanovakantie met de kids.
 
kano_avontuur_houtvuur


kanotrektocht offerte

Koken op een kampvuurtje.


Om het kano-avontuur tot een onvergetelijke beleving te maken kun je er voor kiezen om onderweg zo veel mogelijk te gaan koken op een houtvuur.

Zelf hebben we hier een jarenlange ervaring mee en we willen jou deze leuke ervaring zeker niet onthouden. In de uitrusting zit een pan, een vuurschotel en een koffiekan.

Heb je nog nooit eerder op een kampvuurtje gekookt?
We vertellen je hoe precies je het beste een houtvuurtje kunt aanleggen en hoe je de lekkerste stoofpotten maakt boven het kampvuur.

Bij de kookinstructie gaan we er van uit dat je verse groenten, aardappelen en vlees, evt. vleesvervangers of vleeswaren bij je hebt, of dit onderweg koopt. Je krijgt dus gezond, vers en voedzaam eten binnen, in plaats van een of ander poedertje dat je aanlengt met water.

Goede voeding tijdens een actieve vakantie is heel belangrijk. Je verdoet immers flink wat energie. Koffie maken kun je ook op het vuurtje doen. De koffiekan die je meekrijgt zet een lekker stevig bakkie troost.


Met de kinderen op vakantie, koken op het kampvuur.


Kinderen willen in de regel graag meehelpen met het bereiden van het eten. Een vuurtje stoken. Het snijden van aardappelen, groenten en vlees, in de wetenschap dat hij of zij verantwoordelijk werk doet. En daarmee ook nog eens een steentje kan bijdragen.

Dit vergroot het vakantieplezier aanzienlijk. Bovendien: Waarom zou een kind het eten dat hij of zij zelf gemaakt heeft, niet opeten? Wijzelf, en andere gezinnen hebben hier erg goede ervaringen mee opgedaan.


kanotrektocht offerte

Kampvuurhout

Kies je voor koken op een kampvuurtje, dan krijg je van de Waddenhoeve een grote netzak brandhout mee. En een kleine bijl waarmee je dit hout zelf geschikt kunt maken om er een kampvuurtje van te stoken. Op deze manier voorkomen wij, dat er in de omgeving geen enkele tak meer zou overblijven in de natuur.