Voor iedereen, die wil gaan genieten van de
vrijheid, het water, de rust en de natuur.

Een avontuurlijke kanovakantie in Nederland .


kanovakantie in Nederland

Voor wie?


In principe is een kanovakantie geschikt voor iedereen die actief zijn, of haar vakantie door wil brengen. Alleen, met vrienden, of met het hele gezin. Er zijn verschillende kanoroutes beschikbaar die voor velen geschikt zijn.

Voor een gezin met jonge kinderen is er bijvoorbeeld een leuke route met korte etappes.
Onderweg zijn er diverse aanlegmogelijkheden om even de benen te strekken, om een speelplek te bezoeken of naar een bezienswaardigheid te gaan.

Kinderen kunnen een netje en een hengeltje meekrijgen om onderweg te gaan vissen. Voor de geoefende kanovaarder zijn er routes met wat langere afstanden die door een groter deel van de provincie gaan.

Een meer oversteken, een oude rivier afvaren, een natuurgebied verkennen, dit zijn de ingredi├źnten die je kunt verwachten als je een van deze routes kiest.

Voor het eerst kanovaren?

Mensen die voor het eerst willen gaan kano├źn helpen we op weg. Vooraf krijg je een kano vakantie instructie thuisgestuurd zodat jij je alvast op jouw vakantie kunt voorbereiden.

Je gaat varen in de beste kano die voor dit doel geschikt is namelijk een ruime lichtgewicht aluminium kano. Deze is koersvast, dus je peddelt niet van kant naar kant maar mooi rechtuit.

En je peddelt hartstikke licht, ondanks dat je veel bagage bij je hebt. Het water draagt immers het gewicht en door het draagvermogen en de stroomlijn van de kano ondervind je een minimum aan weerstand.

Overnachten tijdens deze avontuurlijke vakantie.

Onderweg kan er gekampeerd worden op een van de vele, direct aan het water gelegen kanocampings, maar je kunt er ook voor kiezen om een trekkershut te huren of naar een Bed en Breakfast te gaan.


De uitrusting die je nodig hebt voor een avonturenvakantie.

Mensen die zelf geen compacte lichtgewicht kampeerspullen hebben kunnen die bij ons huren. Er zijn zelfopblazende slaapmatjes, lichtgewicht tenten, waterdichte tonnen en waterdichte bagagezakken.

Genieten bij het kampvuur.

Het ultieme vrijheidsgevoel wordt pas helemaal compleet als je gaat besluiten om onderweg op een houtvuurtje te gaan koken. De materialen hiervoor en lekkere recepten zijn bij ons verkrijgbaar. Voor voldoende brandhout wordt gezorgd. Brandhout hakken, vuurtje stoken, groenten snijden, koken op een houtvuur, en een lekker bakkie koffie bij het kampvuur na, maken een avonturenvakantie compleet.